Ελιά, αυτός ο ευλογημένος καρπός!

Τα παιδιά των βρεφικών και βρεφονηπιακών  σταθμών μαθαίνουν μέσω του στο blog τους για την ελιά και φτιάχνουν στο σπίτι τους μαζί με τους γονείς τους ελιόψωμο.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς συνεχίζουν τη δραστηριότητα τους μέσω του blog: «Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί, Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κηφισιάς: μένω στο σπίτι μου δημιουργικά».

Σκοπός είναι η ενημέρωση γονέων και την δημιουργική απασχόληση παιδιών καθ΄ όλη την διάρκεια που οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.

Υλικά για τη συνταγή του ελιόψωμου

•      500γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

•      1 φακελάκι ξηρή μαγιά

•      1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό

•      1/2 κούπα ελαιόλαδο

•      1 1/2 φλ. ελιές της αρεσκείας σας (χωρίς το κουκούτσι)

•      αλάτι

•      1 κ.γ ζάχαρη

•      1/2 κ.γ ρίγανη (προαιρετικά)

Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκανίτσα ρίξτε διαδοχικά το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό και το μισό ελαιόλαδο.

Ανακατέψτε καλά μέχρι να ξεκινήσει να γίνεται ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.

Προσθέστε σιγά σιγά το υπόλοιπο λάδι και συνεχίστε να ζυμώνετε από την ίδια φορά μέχρι να απορροφηθεί τελείως το λάδι.

 Η ζύμη πρέπει να ξεκολλάει καλά από το μπολ ή την λεκανίτσα.

 Αμέσως μετά προσθέστε τις ελιές κομμένες και καλά στραγγισμένες και αν επιθυμείτε και ρίγανη.

Αφού ζυμωθεί καλά αφήστε το να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, σκεπασμένο και σε ζεστό σημείο για περίπου 30 - 40 λεπτά.

Ετοιμάστε λαδωμένο ταψί ή με λαδόκολλα και αφου φουσκώσει, κόψτε με τα χερια μικρά κομματάκια ζύμης,

Πλάστε τα όπως επιθυμείτε και τοποθετήστε τα με απόσταση στο ταψί.

Βάλτε το για ψήσιμο σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά (και το παρακολουθείτε)

 Αφού τα βγάλετε τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν. Έτοιμο το ελιόψωμο για σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!!!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ